Deymi-Dashtebayaz M., Mostafa A., Asadi M., Hosseinzadeh D., Khutornaya J., Sergienko O. Recent developments in heat pump dryers focusing on methods of supplying and reducing their energy consumption. Journal of Thermal Analysis and Calorimetry. 2024. Vol. 149. No. 17. pp. 9751–9775.
Sami S., Deymi-Dashtebayaz M., Gholizadeh M., Khutornaya J., Sergienko O. Potential of an internal combustion engine as an energy supplier for the drying process: A thermo-economic analysis with multi-objective optimization. Energy. 2024. Vol. 291. pp. 130429.
Deymi-Dashtebayaz M., Kheir Abadi M., Asadi M., Khutornaya J., Olga S. Investigation of a new solar-wind energy-based heat pump dryer for food waste drying based on different weather conditions. Energy. 2024. Vol. 290. pp. 130328.
Deymi-Dashtebayaz M., Hosseinzadeh D., Asadi M., Khutornaya J., Sergienko O. A Comprehensive Review of Food Waste Dryers and Their Energy Supply Methods. Waste and Biomass Valorization. 2024. Vol. 15. No. 7. pp. 3883-3912.
Хуторная Ю.А., Сергиенко О.И. Применение сценарного подхода для управления пищевыми отходами на основе оценки жизненного цикла. Сборник трудов XII Конгресса молодых ученых (Санкт-Петербург, 3-6 апреля 2023 г.). 2023. Т. 3. С. 474-478.
Deymi-Dashtebayaz M., Davoodi V., Khutornaya J., Sergienko O. Parametric analysis and multi-objective optimization of a heat pump dryer based on working conditions and using different refrigerants. Energy. 2023. Vol. 284. pp. 129231.
Хуторная Ю.А. Экологические аспекты потерь пищевых ресурсов в цепочке создания пищевой продукции. Сборник трудов XI Конгресса молодых учёных (Санкт-Петербург, 4-8 апреля 2022 г.). 2022. Т. 2. С. 429-434.
Rakhmanov Y.A., Khutornaya J., Kalashnikova L.I., Shevchenko V.V., Akhmed M.I. Energy Utilization of Municipal Solid Waste in the view of Circular Economy Perspective. Альманах научных работ молодых ученых Университета ИТМО. 2021. Vol. 1. No. 2. pp. 81-87.
Prosumer movement as a new paradigm of sustainable consumption and production
Хуторная Ю.А. Методы исследования экологического воздействия в цепочке создания пищевой продукции. Альманах научных работ молодых ученых Университета ИТМО. 2021. Т. 1. № 2. С. 213-217.
Khutornaya J., Sergienko O.I. Reducing environmental impacts in the food chain for sustainable development of megacities. IOP Conference Series: Earth and Environmental Science. 2021. Vol. 864. No. 1. pp. 012004.
DEPENDENCE OF FOOD LOSSES IN THE FOOD SUPPLY CHAIN ON CONSUMER BEHAVIOR
Российская Федерация, Санкт-Петербург
Российская Федерация, Санкт-Петербург