Nsengumuremyi D., Митюков А.С., Barakova N.V. The Effects of Sapropel Extracts on the Activity of Amylolytic Enzymes Applied in Ethyl Alcohol Production. AIP Conference Proceedings. 2022. Vol. 2390. No. 1. pp. 030066.
Satsyuk K.A., Bayazitova D.S., Tokbaeva A.A., Nsengumuremyi D., Mityukov A.S. The Effect of Ultradisperse Humic Sapropel Suspensions on Grain a-Amylase Activity in Germination. AIP Conference Proceedings. 2022. Vol. 2390. No. 1. pp. 030075.
Nsengumuremyi D., Barakova N.V., Mityukov A.S. The effectiveness of using ultradisperse humic sapropel suspension in the food industry: a review. Энерго-ресурсоэффективность в интересах устойчивого развития (SEWAN – 2021) = Sustainable And Efficient Use Of Energy, Water And Natural Resources (SEWAN – 2021): сборник трудов III международной научной конференции (Санкт- Петербург, 19-24 апреля 2021 г.) [On-line ]. 2021. pp. 324-325.
Yimer G.A., Nsengumuremyi D. The cultivation of microorganisms using rye grain residue as media. Альманах научных работ молодых ученых Университета ИТМО. 2020. Vol. 1. pp. 340-344.
Митюков А.С., Токбаева А.А., Баракова Н.В., Нсенгумуремый Д. Поиск новых решений в борьбе с микотоксинами. Генетика и разведение животных. 2020. № 2. С. 63-69.
Сацюк К.А., Токбаева А.А., Баракова Н.В., Нсенгумуремый Д., Митюков А.С. Влияния ультрадисперсных гумато-сапропелевых суспензий на активность амилолитических ферментов зерновых культур в процессе проращивания. Актуальные вопросы органической химии и биотехнологии: материалы заочных докладов Международной научной конференции (Екатеринбург, 18–21ноября 2020г.). 2020. Т. 2. С. 387-388.
Mycotoxins and Food Safety. Сh. 7. The Potential Application of Nanoparticles on Grains during Storage: Part 1 – An Overview of Inhibition against Fungi and Mycotoxin Biosynthesis / Daniel Nsengumuremyi, Parise Adadi, Gavers K. Oppong, Nadezhda V. Barakova, Elena F. Krivoshapkina. Ch. 8. The Potential Application of Nanoparticles on Grains during Storage: Part 2 – An Overview of Inhibition against Fungi and Mycotoxin Biosynthesis / Daniel Nsengumuremyi, Parise Adadi, Gavers K. Oppong, Nadezhda V. Barakova, Elena F. Krivoshapkina.
THE EFFECTS OF SAPROPEL EXTRACTS ON THE ACTIVITY OF AMYLOLYTIC ENZYMES APPLIED IN ETHYL ALCOHOL PRODUCTION
Sabirov A.A., Barakova N.V., Nsengumuremyi D., Samodelkin E.A. Enrichment of the grains from rye wort after shock-activator-disintegrating processing. Agronomy Research. 2019. Vol. 17. No. Special Issue II. pp. 1424-1434.
Нсенгумуремый Д., Агембо Э. Применение ультразвуковой обработки для модификации пищевых волокон. Альманах научных работ молодых ученых Университета ИТМО. 2019. Т. 5. С. 76-79.
Нсенгумуремый Д., Баракова Н.В., Митюков А.С. Влияние ультрадисперсных гумато-сапропелевых суспензий на микробиологическую обсемененность ячменя и послеспиртовой барды. Известия Санкт-Петербургского государственного аграрного университета. 2019. № 2(55). С. 28-33.
Митюков А.С., Нсенгумуремый Д., Баракова Н.В. Влияние ультрадисперсной гумато-сапропелевой суспензии, полученной с помощью ультразвуковой кавитации, на сроки хранения послеспиртовой барды. Известия Санкт-Петербургского государственного аграрного университета. 2019. № 4(57). С. 43-49.
Nsengumuremyi D., Adadi P., Ukolova M.V., Barakova N.V. Effects of Ultradisperse Humic Sapropel Suspension on Microbial Growth and Fermentation Parameters of Barley Distillate. Fermentation. 2019. Vol. 5. No. 1. pp. 24.
Нсенгумуремый Д., Баракова Н.В., Митюков А.С. Влияние обработки зерна ультрадисперсными гумато-сапропелевыми суспензиями на качественные показатели зернового сусла и зрелой бражки. Известия Санкт-Петербургского государственного аграрного университета. 2019. № 3(56). С. 69-74.
Шарова Н.Ю., Митюков А.С., Баракова Н.В., Нсенгумуремый Д. Антимикробное действие ультрадисперсных гумато-сапропелевых суспензий. Научный журнал НИУ ИТМО. Серия: Процессы и аппараты пищевых производств. 2019. № 3(41). С. 25-31.
Нсенгумуремый Д., Сабиров А.А. Аnalysis of biotechnological properties of the strain of E. Coli transformed using nanostructure. Альманах научных работ молодых ученых Университета ИТМО. 2019. Т. 5. С. 80-83.
Enrichment of the grains from rye wort after shoch-activator-disintegrating processing
Justification of the use of ultrasonic processing technology in obtaining protein isolates from sunflower meal
Nsengumuremyi D., Barakova N.V., Romanov V.A., Mityukov A.S., Guzeva A.V. The effect of sapropel extracts on microflora and physicochemical parameters of dried distillers’ grain. Agronomy Research. 2018. Vol. 16. No. 2(Spec.Is). pp. 1457-1465.
Влияние режимов пастеризации на микробиологические показатели ультрадисперсных гумато-сапропелевых экстрактов
Влияние ультра-дисперсной гумато-сапропелевой суспензии на урожайность злаовых культур
The effect of sapropel extracts on microflora and physicochemical parameters of Dried Distillers’ Grain
Romanov V.A., Barakova N.V., Sharova N.I., Митюков А.С., Nsengumuremyi D.Fungicidal activity of ultradisperse humic sapropel suspensions//International Conference “Biosystems Engineering 2017” Book of Abstracts/J. Olt , T. Kikas , L. Meneses (Editors), IET - 2017. ISSUE 8, pp. 138
Нсенгумуремый Д. Sapropel extracts fungicidal activity. Agronomy Research. 2017. Vol. 15. No. 5. pp. 17-19.
Barakova N.V., Sharova N.I., Juskauskajte A.R., Mityukov A.S., Romanov V.A., Nsengumuremyi D. Fungicidal activity of ultradisperse humic sapropel suspensions. Agronomy Research. 2017. Vol. 15. No. 3. pp. 639-648.
Fungicidal activity of ultradisperse humic sapropel suspensions
Бактерицидные свойства ультрадисперсных гумино-сапропелевых суспензий